10.7.07

sociopaat....trol...narcist...

« paljas | home | kroedwusj »



Wat is een sociopaat? Volgens het Van Dale woordenboek is een sociopaat iemand die totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel voor anderen kent en geen contacten kan aangaan.

De sociopaat heeft een glanzende buitenkant maar is verdorven van binnen. Gladde bolster, rotte pit. Soepel pratend, complimenterend, verdekt dreigend, gespeeld teleurgesteld maar vooral heel erg charmant praat hij hij iedereen om. Iedereen wordt door hem ontwapend. Een goede sociopaat is niet alleen leuk om naar te kijken, hij is ook subversief omdat hij het sociale systeem gebruikt in plaats van ontkent.
nrc.nl

Een kook is iemand die zich als een gek gedraagt. Vaak doen mensen dat om aandacht te trekken. In zo'n geval wordt iemand een troll genoemd. Het begrip troll komt mogelijk van het bijbehorende Engelse werkwoord trolling, wat oorspronkelijk het vangen van vissen met behulp van een door het water gesleept lokvisje betekent.

Strategie van een trol

Een trol maakt bij voorkeur gebruik van argumenten, die door anderen zijn gebruikt, en effectief zijn gebleken in het zaaien van onrust en onduidelijkheid, en zal daarbij niet vermelden dat in feite een ander (min of meer) geciteerd wordt. Een trol keert zich nooit tegen een hele groep, behalve in een poging zichzelf als slachtoffer te presenteren van een deel daarvan. Door zich namelijk tegen een beperkt aantal personen te richten, tracht een trol die te isoleren, en daarmee de aandacht af te leiden. Door tevens controleerbaar juiste uitspraken te doen of handelingen te verrichten, geeft een trol de indruk serieus bezig te zijn, terwijl het werkelijke doel van zijn acties gelegen is in het stoken van onrust, en het opzetten van mensen tegen elkaar, kortom: in het zaaien van tweedracht, door middel van leugens en halve waarheden. Trollen houden van discussiëren zonder inhoudelijk doel noch einde, ook over trollen zelf: daarom is het niet uitzonderlijk wanneer een trol anderen van trollen beschuldigt.


mensen, iedereen is gek, behalve jij

the cyber narcissist
on being perfect
narcissism
how can you recognize a narcissist?
troll

Older Post Newer Post

Label Cloud

Search

© no picture please